MEDIATION & BREXIT 

Nieuws, artikelen en informatie

Brexit, ruim veertig acties om vandaag mee te starten

Brexit, ruim veertig acties om vandaag mee te starten

Na uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zal de handel met het VK op een groot aantal terreinen veranderen. Hoe de regels er straks definitief uit zullen zien en wanneer ze in zullen gaan, weten we pas als duidelijk is welke vorm de brexit aanneemt. Toch zijn er veel verande-ringen waarvan nu al vrijwel zeker is dat Nederlandse ondernemers er mee te maken gaan krijgen.

Lees meer
Wat kunnen we leren van crossborder business mediations?

Wat kunnen we leren van crossborder business mediations?

Het succesvol begeleiden van cross-border mediations vraagt van een mediator in vergelijking met mediations binnen de Nederlandse grenzen meer voorbereiding en meer flexibiliteit. Manon Schonewille en Peter Kamminga laten aan de hand van een casus uitgebreid de uitdagingen zien waar je mee te maken krijgt wanneer je medieert tussen verschillende culturen en rechtsgebieden.

Lees meer
Grensoverschrijdende mediation: hetzelfde, maar dan wel anders …

Grensoverschrijdende mediation: hetzelfde, maar dan wel anders …

Anders dan u wellicht denkt, behelst een grensoverschrijdende mediation meer dan ‘gewoon mediation, maar dan in het Engels’. Mediation is voor bedrijven die internationaal zakendoen een goede optie om juridische en zakelijke risico’s te beperken en het is belangrijk om daarbij goed beslagen ten ijs te komen.

Lees meer

Direct hulp nodig bij een Brexit-conflict?

Gedegen advies, oplossingen & professionele begeleiding!

Ontdek wat cross-border mediation voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact op met één van onze cross-border mediators voor meer informatie of een afspraak.

Zij hebben dé ervaring en kennis in huis om de juiste antwoorden te geven op al uw vragen en u professioneel te begeleiden bij Brexit-conflicten voor optimale resultaten en succesvolle overeenkomsten.