MEDIATION & BREXIT 

Informatie

Wat kunnen we leren van crossborder business mediations?

Het succesvol begeleiden van cross-border mediations vraagt van een mediator in vergelijking met mediations binnen de Nederlandse grenzen meer voorbereiding en meer flexibiliteit.

Manon Schonewille en Peter Kamminga laten aan de hand van een casus uitgebreid de uitdagingen zien waar je mee te maken krijgt wanneer je medieert tussen verschillende culturen en rechtsgebieden.

 

In cross-border mediations spelen allerlei verschillen: cultuurverschillen, uiteenlopende definities van mediation, andere verwachtingen van het proces en omgangsvormen, en een verschillende onderhandelingsinsteek en -toon. De specifieke uitdagingen in cross-border mediation zitten in het managen van de verwachtingen die partijen hebben over wat wel en niet bij mediation hoort, wie daaraan deel moeten nemen, wat de voertaal moet zijn en welk recht van toepassing is op de mediationprocedure. Als dergelijke punten niet vooraf worden geïdentificeerd… Lees meer

Direct hulp nodig bij een Brexit-conflict?

Gedegen advies, oplossingen & professionele begeleiding!

Ontdek wat cross-border mediation voor uw organisatie kan betekenen.

Neem contact op met één van onze cross-border mediators voor meer informatie of een afspraak.

Zij hebben dé ervaring en kennis in huis om de juiste antwoorden te geven op al uw vragen en u professioneel te begeleiden bij Brexit-conflicten voor optimale resultaten en succesvolle overeenkomsten.